Jarno Bruin

Jarno Bruin

Ik ben Jarno Bruin en ik ben 23 jaar oud. Ik heb op de Praktijkschool Apeldoorn gezeten. Ik wil jullie graag vertellen wat mijn traject is geweest en waar ik nu mee bezig ben.

Ik kwam in 2010 op school als een jongen die dingen wou leren en ontwikkelen. Ik kon niet zo goed voor mijzelf opkomen. Hiervoor heb ik op school de weerbaarheidstraining gevolgd en ben succesvol geslaagd. Ik vond de praktijkvakken sporten, bakken en schilderen het leukste om te doen.

In het tweede jaar heb ik mijn eerste stages gelopen. Dat waren de interne stages binnen school; wasdienst, kopieerdienst, koffie & theedienst en conciërgedienst. Dit vond ik heel leerzaam omdat het mij voorbereidde om stage te lopen buiten de school. Mijn keuzepraktijkvakken waren schilderen en bakken. Later in het tweede leerjaar liep ik 1 keer in de week op vrijdagochtend stage bij Buurthuis ‘T Vogelnest. Eind van dit schooljaar had ik zelf de keuze om door te gaan met bakken en begon ik ook met de cursus winkelmedewerker op school.

In mijn derde leerjaar deed ik ook de cursus bakkers in bedrijf. Elke maandag zorgde ik voor de catering voor de middagpauze en verkochten wij lekkere dingen in de kantine. Ik volgde ook nog de winkelmedewerker cursus. Ik liep stage bij de Plus supermarkt Nico de Witt bij de broodafdeling, gecombineerd met mijn bakkersopleiding. Ik liep ook nog stage bij Wisselwerk in Beekbergen en hielp daar bij de beginnende computercursus voor ouderen. Eind van mijn leerjaar heb ik de keuze gemaakt om bakkers in bedrijf en assistent winkelmedewerker niveau 1 door te zetten.

Ik heb kort stage gelopen bij Bakkerij Toet en ik ontdekte dat ik de winkelmedewerker opleiding leuker en beter bij mij vond passen. Uiteindelijk heb ik besloten om hierin verder te gaan. Ik ben stage gaan lopen bij de Dekamarkt aan de Vlijtseweg voor mijn winkelmedewerker assistent cursus opdrachten. Ik ben toen de entree opleiding niveau 1 assistent detailhandel gaan volgen op ROC Aventus in Zutphen. De Praktijkschool Apeldoorn begeleidde mij goed in mijn stage en hielp mij bij de theorie die ik moest leren. Daar heb ik veel steun aan gehad.

Op vrijdag hielp ik ook bij eerste jaars leerlingen om gym te geven samen met de gymleraar. Ik had ook nog een blokuur voetbal met mijn leeftijdsgenoten. Eind van dit schooljaar werd mij geadviseerd om verkoper detailhandel niveau 2 te gaan doen via ROC Aventus met een extra dag ondersteuning van de Praktijkschool Apeldoorn. Ik begon een BBL leertraject bij de Dekamarkt aan de Vlijtseweg.

In het Laatste jaar bij de Praktijkschool Apeldoorn kwam ik 1 keer per week bij de Praktijkschool Apeldoorn voor extra ondersteuning en had 1 dag in de week les op ROC Aventus. De overige dagen werkte ik bij de Dekamarkt aan de Vlijtseweg. Eind van mijn laatste jaar bij Praktijkschool Apeldoorn ging ik ook nog mee met schoolkamp. Dit was een mooie afsluiting en goede herinnering aan de Praktijkschool Apeldoorn waar ik jaren met mijn leeftijdgenoten en vrienden veel dingen heb ontwikkeld en voortgang heb geboekt.

Uiteindelijk had ik voldoende mogelijkheden ontwikkeld om zelfstandig verder te gaan met mijn niveau 2 opleiding en deze heb ik succesvol afgerond. Ik kon verder naar niveau 3 eerste verkoper detailhandel. Ik werkte nog bij de Dekamarkt tot aan de zomer van 2017. Hierna begon ik aan mijn nieuwe BBL werkplek bij Albert Heijn aan de Talingweg. Ik heb mijn niveau 3 opleiding goed afgerond en kreeg het advies van mijn docent van ROC Aventus om logistiek teamleiders niveau 3 opleiding te gaan volgen en begon mijn avontuur bij de Hanos Apeldoorn. Door mijn motivatie en inzet ben ik aankomende zomer klaar met mijn opleiding logistiek teamleiders en ga dan logistiek supervisor niveau 4 opleiding doen. Sinds 2019 zit ik ook bij AV 34 onderdeel hardlopen wegens mijn successen bij de midwintermarathon 8 km van Apeldoorn. Hiervoor trainde ik al op de Praktijkschool Apeldoorn. Ik ben erg blij met de begeleiding die ik afgelopen jaren van de Praktijkschool Apeldoorn heb gekregen en ben daardoor al zover gekomen als ik nu ben.