Samenwerken in een team

De medewerkers van het schoolteam werken samen aan een goede toekomst voor elke leerling. De groepsleraar is heel belangrijk in de begeleiding van de leerling op school en het contact met thuis. De groepsleraar geeft de algemeen vormende vakken, zoals Nederlands en rekenen.

De groepsleraar:

  • voert het kennismakingsgesprek met ouders en leerling.
  • voert coachingsgesprekken en doelengesprekken met de leerling
  • komt op huisbezoek
  • voert het adviesgesprek met leerling en ouders
  • is voor de ouders het aanspreekpunt in de school

De vakleraren geven de praktijkvakken aan de leerlingen. Met de praktijkvakken halen de leerlingen certificaten en bewijzen die belangrijk zijn voor hun kansen op werk. Er zijn vakleraren voor techniek (algemeen, metaal, hout, schilderen, groen en textiel) en voor verzorging (algemeen, koken, bakken en zorg). De vakleraar kan ook bij de adviesgesprekken of huisbezoeken zijn als dat belangrijk is voor de leerling.
De leerwerkmeester helpt bij de techniekvakken en de projectstages. De conciërge helpt bij de begeleiding van interne stage en projecten. De school heeft ook twee logopedisten die gesprekstrainingen geven aan leerlingen. De ondersteuningscoördinator/orthopedagoog helpt de leerling als dat nodig is. De administratie en schoolleiding zorgen ervoor dat het onderwijs op school goed is geregeld.