Horeca

Horeca

1e fase + 2e fase basisvaardigheden koken

In de eerste 2 jaren op de Praktijkschool Apeldoorn krijgt iedere leerling (in principe) 2 jaar basisvaardigheden koken. Hierbij leren ze kooktechnieken om later zelfstandig te kunnen koken (en bakken). In deze 2 jaar kan de leerling ervaren of het werken in een keuken/horeca een beroepsrichting is. 

Koken 2 

Na het eerste jaar kunnen leerlingen kiezen voor de keuzepraktijk koken 2. Deze keuzepraktijk is de eerste stap om te ervaren wat het werken in de keuken inhoudt. In deze lessen komen snij- en kooktechnieken aan de orde. Er wordt aandacht gegeven aan garneren, dresseren en gastvrijheid. 

Werken in de keuken 

Bij de cursus Werken in de Keuken (WidK) wordt een vervolg gegeven aan kook- en snijtechnieken, dresseren en garneren maar een niveau hoger en met meer uitdaging. Beroepshouding en gastvrijheid wordt belangrijker. In dit cursusjaar wordt verwacht dat de leerling een cursusgerichte stage loopt. De cursus wordt afgesloten met een examen en certificaat Werken in de Keuken. 

Keuken-assistent (KAS) 

In de cursus keuken-assistent wordt aandacht gegeven aan samenwerken en gastgerichtheid. Bij deze cursus werken we met in een schoolrestaurant waar gasten uit de buurt komen eten. Stage wordt hier ook belangrijker. De leerling gaat minimaal 2 dagen in de week stagelopen in een horeca gericht bedrijf. De cursus wordt afgesloten met een SVH-examen en diploma. 

Entree Horeca-assistent met keuzedelen Bedienings-Assistent (BAS) en HACCP 

Dit is de laatste stap naar werk of vervolgopleiding. Bij deze entree opleiding gaan de leerlingen verder met het werken in het restaurant, om aan het einde van jaar het Bedieningsexamen (BAS) te gaan behalen. Ook de HACCP krijgt meer aandacht en hierbij kunnen de leerlingen een certificaat behalen. Aan het einde van de opleiding gaat ROC Aventus het examen afnemen voor het entree diploma.